Bilder från höstmötet i Horred
16 oktober 2022
Horred2022_Calle1
Horred2022_Stefan2
Horred ahorare
Horred2022_HansJonsson1
Horred2022_Sonia3

RKF anordnade ett höstmöte i Horreds församlingshem lördagen den första oktober tillsammans med lokalavdelningen av Kyrkliga förbundet i Mark och Bollebygd. Här kommer några bilder från den välbesökta samlingen.

Hans Jönsson, biskop för Liepaja stift i Lettland, inledde med ett föredrag där han berättade om vårt grannland på andra sidan Östersjön och om kyrkans historia och nutid där.

LÄS MER: Svensk ny biskop i kyrka mot strömmen (Världen idag)

För RKF:s del tog Carl-Henrik Karlsson (ordförande), Sonia Svedberg (expeditionsansvarig) och Stefan Karlsson (redaktör) med åhörarna på en resa tillbaka i tiden till 1883 då Svenska folkskolans vänner grundades för att sedan blicka framåt och ge en vision av hur förbundet skulle kunna se ut 2033 och 2083.

Samtidigt som en förändringens vind blåser, inte minst genom övergången till webbtidning 2022–2023, förmedlades en stark tro på framtiden där rötterna i historien är ovärderliga.

Förhoppningarna är goda om att i nya kanaler nå många fler lärare och föräldrar som sluter upp bakom visionen att alla barn ska få del av den kristna trons grund, värderingar och liv.

TV16, en organisation som RKF är medlem i, fanns på plats för att spela in föredragen. När dessa filmer är tillgängliga kommer ytterligare information att läggas upp här på Kristen livsgrund.

FÖREDRAG: Video: Biskop Hans Jönsson

Få nya artiklar på Kristen Livsgrund via e-post

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om tidningen

Kristen Livsgrund har fokus på hem, skola och samhälle. Tidningen grundades 1885 och hette då Folkskolans Vän.

Ansvarig utgivare och redaktör: Stefan Karlsson. Utges av Riksförbundet Kristen Fostran (RKF). Kontakt: se uppgifter längst ned på sidan.

Nya artiklar via e-post:
Share via
Copy link
Powered by Social Snap