Intressant och uppbygglig SVT-dokumentär
1 juni 2023

Jesus i Örkelljunga är en intressant och uppbygglig 49 minuters dokumentär om de kristna vännerna Oscar Tryggvesson och Nils Dahlvig. Vi får möta dem i djupt personliga intervjuer där de delar med sig av att livet inte alltid har varit så lätt. De båda vännerna berättar om en trasig uppväxt och hur de fått möta Jesus kärlek och blivit förvandlade. De önskar att nå ut med det kristna kärleksbudskapet till människorna i Örkelljunga. 

Nu brinner vännerna för att nå epa-ungdomar på torget och vid bensinstationen. De sjunger och spelar, vittnar och ber för människor. 

I dokumentären säger Nils: ”Om jag gör grejer som Jesus vill, och folk tycker jag är för extrem, det är fine med mig. Om det är från Gud, då vill jag göra det oavsett vad folk tycker och tänker.” 

Den här dokumentären gjorde mig väldigt uppmuntrad. Det är härligt att få se ungdomar som brinner för Jesus och vill berätta om honom för andra. 

Ta vara på möjligheten att se denna fantastiska dokumentär på SVT Play som skildrar den kristna tron ur en positiv synvinkel. 

Samuel Petersson

Foto: Gustav Hugosson/SVT

Få nya artiklar på Kristen Livsgrund via e-post

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om tidningen

Kristen Livsgrund har fokus på hem, skola och samhälle. Tidningen grundades 1885 och hette då Folkskolans Vän.

Ansvarig utgivare och redaktör: Stefan Karlsson. Utges av Riksförbundet Kristen Fostran (RKF). Kontakt: se uppgifter längst ned på sidan.

Nya artiklar via e-post:
Share via
Copy link
Powered by Social Snap