Anders Arborelius: “Den personliga relationen med Jesus kan förvandla barnets hjärta”
av
3 juli 2023

När kristna lärare från Europa träffas på en konferens 24–29 juli i Sätila utanför Göteborg hålls öppningsanförandet av Sveriges första kardinal, Anders Arborelius.

Vem är han då, biskopen för Stockholms katolska stift? Anders Arborelius föddes 1949 i Schweiz men växte sedan upp Sverige och levde i 27 år som karmelitbroder i ett kloster i Skåne.

1998 blev han katolsk biskop i Stockholm som förste svensk efter reformationen. År 2017 utnämnde påve Franciskus honom till kardinal, den förste kardinalen i Nordeuropa genom tiderna.

Utifrån temat “Barns rätt till andlig utveckling” kommer Anders Arborelius att tala måndagen den 24 juli, på kvällsmötet som börjar klockan 19.30.

Redan nu kan vi se fram emot en stark öppning på konferensen som sätter fingret på det sekulariserade svenska samhällets konsekvenser för den unga generationen men också föräldrarnas ansvar – här kommer en aptitretare från ett utkast som Kristen livsgrund har tagit del av:

“Nyligen visade en undersökning att många barn med kristen tro blev illa behandlade i skolan, ibland också av sina lärare. De betraktades som löjliga, korkade och inte upplysta av vetenskapen. Samtidigt har en distinktion mellan orden religiös och andlig blivit allmänt erkänd. Religion ses som något misstänkt och till och med farligt, medan andlighet kan vara något bra och intressant. Naturligtvis är dessa tendenser ofta dolda och inte förkunnade officiellt. Ändå är ett stort antal människor påverkade och till och med hjärntvättade att betrakta religion som något gammaldags och till och med farligt.”

Samtidigt är många människor och inte minst barn öppna för kristen tro och andlighet, framhåller Anders Arborelius:

“Barn är ofta väldigt öppna för andliga frågor och frågor. Men de behöver vägledning och hjälp för att verkligen vara delaktiga i en andlig tillväxtprocess. I evangelierna ser vi att Jesus alltid är ivrig att ta emot barnen. Om ett barn blir bekant med Jesus i tidig ålder kan denna andliga utveckling börja. Att visa barnet att han eller hon är nära Jesus och tar emot hans ömma tillgivenhet och kärlek är väsentligt. Den personliga relationen med Jesus kan förvandla barnets hjärta.”

LÄS MER: Lär känna talarna inför sommarens konferens

Anmälan behövs senast 8 juli, följ denna länk för mer information

Foto: Greger Hatt

Få nya artiklar på Kristen Livsgrund via e-post

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om tidningen

Kristen Livsgrund har fokus på hem, skola och samhälle. Tidningen grundades 1885 och hette då Folkskolans Vän.

Ansvarig utgivare och redaktör: Stefan Karlsson. Utges av Riksförbundet Kristen Fostran (RKF). Kontakt: se uppgifter längst ned på sidan.

Nya artiklar via e-post:
Share via
Copy link
Powered by Social Snap