Lär känna talarna inför sommarens konferens
av
6 juli 2023

Här följer en kort presentation av talarna på sommarmötet 24–29 juli i Sätila på temat “Barns rätt till andlig utveckling”.

På det inledande kvällsmötet måndag 24 juli kl 19.30 gästas konferensdeltagarna av Sveriges förste kardinal, biskop Anders Arborelius, som håller ett öppningsanförande.

LÄS MER: Anders Arborelius: “Den personliga relationen med Jesus kan förvandla barnets hjärta”

Tisdag 25 juli cirka kl 9.10–12.15:

Per och Therése Ewert kommer att tala om konferensens ämne ur barnets perspektiv. Per Ewert är fil dr på hur Sverige blev världens mest sekulärindividualistiska land och direktor vid tankesmedjan Claphaminstitutet. Therése Ewert är lärare, teolog och samtalsterapeut som idag arbetar som arbetskonsulent i kommunens socialtjänst. Tillsammans har de fyra barn och bor i Forserum, Småland. De föreläser och medverkar tillsammans i böcker för skola och församling om identitet, sexualitet och relationer.

Onsdag 26 juli cirka kl 9.10–12.15:

Anders Dunemyr arbetar till vardags som skolchef och skolkonsult samt är ledamot i Kristna Friskolerådet. Han är bevandrad inom det utbildningsvetenskapliga området med flera masterexamina där den senaste mynnade ut i en uppsats om skolans värdegrundsbegrepp i media skriven utifrån läroplansteoretiskt perspektiv. Han bor med fru, fyra barn och hund i stadsdelen Bromma och är medlem i WAO-Church i Stockholm. Anders kommer att belysa ämnet ur skolans och utbildningens perspektiv.

Tordag 27 juli cirka kl 9–12:

Ulrika Erlandsson är arbetande ordförande vid Katolska pedagogiska nämnden. Hon är teolog från Uppsala universitet, trebarnsmor och har en internationell bakgrund genom sin uppväxt i Afrika, Tyskland och Norge. Hon brinner för frågor om evangelisation och dialog i en mångkulturell värld. Ulrika kommer att ta upp vårt ämne ur familjens perspektiv. Katolska pedagogiska nämnden stödjer och inspirerar den livslånga katekesen i Stockholms katolska stift. 

Anmälan behövs senast 8 juli, följ denna länk för mer information

 

Få nya artiklar på Kristen Livsgrund via e-post

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om tidningen

Kristen Livsgrund har fokus på hem, skola och samhälle. Tidningen grundades 1885 och hette då Folkskolans Vän.

Ansvarig utgivare och redaktör: Stefan Karlsson. Utges av Riksförbundet Kristen Fostran (RKF). Kontakt: se uppgifter längst ned på sidan.

Nya artiklar via e-post:
Share via
Copy link
Powered by Social Snap