Författare samlade kristna barnberättelser i bokform
1 september 2023

Jag vill gärna berätta att jag har skrivit två barnböcker som heter ”Jörgen och Martin”. Berättelserna, som alla bygger på verkliga händelser, kretsar kring fyra syskon och olika saker de är med om. De rider på en ko, lindar garnnystan runt stolsbenen på symöte och cyklar tre på en cykel. De vet vad som händer om man sätter slangen i bakfickan, hur folk reagerar om en kalv knackar på dörren eller om pianot börjar spela mitt i natten.

I böckerna om Jörgen och Martin får du också veta det – och mycket mer!

Berättelserna har varit många barns favoritberättelser genom åren, då de var införda i Luthersk barntidning. 

Här är några av läsarnas ord:

”Jörgen och Martin var mina barns favoritberättelser när de var små och sen har jag fortsatt att läsa dem för mina barnbarn, som alltid vill hör dem när de kommer hem till oss. Tack för att det blev böcker av dessa spännande och tokroliga händelser!”

”Barnen undrar om det kommer fler böcker med berättelser om Jörgen och Martin? Vi är mycket tacksamma över det som redan finns och barnen vill höra berättelserna både morgon och kväll. Varje dag. De är bra även för vuxna!”

Varje berättelse har en kristen lärdom om både synd och nåd och Guds stora omsorg om oss. 

Jag skickade in den allra första berättelsen till Luthersk barntidning i början av 1980-talet. Då hade jag en tid gått och tänkt på hur mycket arbete det måste vara att få ihop en tidning varje vecka, och ville bidra med något. Sedan dök det upp fler och fler minnen från min barndom. Jag lyssnade också på vad andra berättade, till exempel äldre personer som jag brukade hälsa på. Mina egna barn gav mig också en hel del att skriva om. Dessutom träffade jag några barn med olika funktionsnedsättningar och vävde in deras erfarenheter i berättelserna.

Birger Perssons illustrationer hjälper till att förmedla de roliga händelserna.

För ett par år sedan fick jag tanken att jag gärna skulle vilja samla alla mina berättelser i bokform, särskilt med tanke på mina barn och barnbarn.

Det är min bön och mitt hopp att det kristna budskapet i berättelserna får lysa igenom och bli till kristen livsgrund och välsignelse över varje läsares liv.

Anette Hovén

LÄS MER: Jörgen och Martin

Fotnot: Böckerna kostar 150 kr/styck och kan beställas via mejl från LLM. Se även hemsidan för Luthersk litteraturmission (tel 070-6676293).

Få nya artiklar på Kristen Livsgrund via e-post

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om tidningen

Kristen Livsgrund har fokus på hem, skola och samhälle. Tidningen grundades 1885 och hette då Folkskolans Vän.

Ansvarig utgivare och redaktör: Stefan Karlsson. Utges av Riksförbundet Kristen Fostran (RKF). Kontakt: se uppgifter längst ned på sidan.

Nya artiklar via e-post:
Share via
Copy link
Powered by Social Snap