Träffades i Paris inför sommarens konferens
20 maj 2023

Den 14-16 oktober förra året var två representanter från RKF i Paris. Vi var inbjudna av styrelsen för SIESC (European Federation of Christian Teachers) att delta i ett möte med arbetsutskottet för att presentera programmet för det sommarmöte i Sverige som RKF står som värd för. Vi diskuterade budget och praktiska frågor.  

Deltagare vid mötet var Alin Tat från Rumänien, Wolfgang Rank från Österrike, Cathrine le Coz och Christine Antoine från Frankrike, Alfonso Barbarisi från Italien och vi två svenskor Annette Westöö och Karin Ambjörn. 

Det rådde en avspänd stämning på mötet och alla bidrog till att vi kände oss välkomna. Vi kommunicerade på franska och engelska och fick en försmak av det språkbad vi kommer att få vistas i till sommaren.

Mötet hölls i högkvarteret för CdEP (CdEP står för Chrétiens dans l’Enseignement Public, dvs Kristna inom den Offentliga Undervisningen) nära Gare du Nord, och vi hade förmånen att få bo där. Vi passade på att stanna några extra dagar för att bekanta oss mer med Paris och fick tillfälle att göra allt som riktiga turister ska göra – åka upp i Eiffeltornet, göra en båttur på Seine, besöka ett konstmuseum och slita skosulorna på Champs Elysées. 

Mötet i sommar har som tema “Barns rätt till andlig utveckling” och pågår 24-29 juli på Strömma Naturbrukscentrum i Sätila. Deltagarna kommer att få lyssna till Ulrika Erlandsson från Katolska pedagogiska nämnden, Per Ewert och Anders Dunemyr. Den katolske ärkebiskopen Anders Arborelius gästar också mötet. Besökare till hela mötet såväl som dagbesökare är varmt välkomna.

Annette Westöö och Karin Ambjörn

Viktigt: Anmälan till konferensen görs senast 8 juli till UllaCarin Dahl Rolfö. All information om program, anmälan och priser finns på konferensens egen hemsida.

LÄS MER: Kristen europeisk konferens för lärare 

LÄS MER: Landet som glömde Gud

LÄS MER: Barn måste få redskap att närma sig livsfrågorna

Få nya artiklar på Kristen Livsgrund via e-post

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om tidningen

Kristen Livsgrund har fokus på hem, skola och samhälle. Tidningen grundades 1885 och hette då Folkskolans Vän.

Ansvarig utgivare och redaktör: Stefan Karlsson. Utges av Riksförbundet Kristen Fostran (RKF). Kontakt: se uppgifter längst ned på sidan.

Nya artiklar via e-post:
Share via
Copy link
Powered by Social Snap